Relevant: https://klanten.webhostnow.nl/knowledgebase/62/iOS-Mailserver-wijzigen.html

Dit artikel wordt op een later moment uitgebreid. Graag horen wij van u welk emailprogramma u gebruikt, dat nog niet in dit artikel staat.

Inleiding
Om uw email in te stellen heeft u een aantal gegevens nodig. Allereerst zal u een emailadres moeten aanmaken. Nadat u dit heeft gedaan kan u uw emailadres gaan instellen in uw emailprogramma.

Inkomende server
Protocol: IMAP
Gebruikersnaam: Vul hier uw emailadres in.
Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord in wat u bij het aanmaken van het emailadres heeft ingevoerd.
Mailserver: mail.webhostnow.eu
Poort: 993 Selecteer altijd SSL/TLS of SSL!

Uitgaande server
Gebruikersnaam: Vul hier uw emailadres in.
Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord in wat u bij het aanmaken van het emailadres heeft ingevoerd.
Mailserver: mail.webhostnow.eu
Poort: 587
Beveiliging: STARTTLS
Uitgaande authenticatie: Ja (zelfde login als inkomende e-mail).

Instructies voor Microsoft Office Outlook 2013 (Engelse versie)

1. Start Outlook op en klik linksboven op "File"
  2. Klik op "Add Account" en vervolgens op "Manual setup or additional server types" en klik op "Next >"
  3. Selecteer "POP or IMAP" en klik op "Next >"
  4. Vul de gegevens in die hierboven worden uitgelegd bij "Inkomende server" en "Uitgaande server". (Wij adviseren om het IMAP protocol te gebruiken, wanneer u uw email op meerdere apparaten wil uitlezen. Wanneer u POP3 gebruikt, worden emails enkel op uw computer opgeslagen)
  5. Klik op "More Settings" en ga vervolgens naar "Outgoing Server"
  6. Selecteer hier de optie "My outgoing server (SMTP) requires authentication". Selecteer ook de optie "Use same settings as my incoming mail server"
  7. Ga naar "Advanced" en vul hier de poorten in die hierboven worden vermeld bij "Inkomende server" en "Uitgaande server"
  8. Klik op "OK", "Next >" en "Finish"
  9. Gefeliciteerd! Uw emailadres is geconfigureerd!

Ervaart u problemen met het instellen van uw email in Windows Live Mail? Installeer dan de nieuwste versie van Windows Live Mail.