Inloggen in DirectAdmin

Om in te loggen in DirectAdmin kan je de volgende stappen gebruiken.

Inloggen in DirectAdmin via het klanten paneel

1. Login in het klantenpaneel.
  2. Navigeer naar Diensten en klik op je dienst.

Tip

Als je op de domeinnaam klikt dan opent niet de dienst maar je website. Klik op de status van de dienst om de dienst beheer pagina te openen.

3. Klik onderaan op DirectAdmin.
  4. Als je op user level zit (standaard voor normale webhosting - en meerdere domeinnamen hebt, klik dan op de gewenste domeinnaam die je wilt beheren.

Inloggen in DirectAdmin zonder het klanten paneel

1. Navigeer naar http://domeinnaam.nl:2222 (vervang domeinnaam.nl met de domeinnaam van je eigen website).
  2. Login met de login gegevens die je hebt gekregen bij oplevering.
  3. Als je op user level zit en meerdere domeinnamen hebt, klik dan op de gewenste domeinnaam die je wilt beheren.

Navigeren naar de gewenste gebruikers niveau

1. Kijk in Tabel 1 of je toegang hebt tot meerdere gebruiker niveaus.
  2. Klik rechts in het scherm op de gewenste gebruikersniveau.

Afhankelijk van de dienst die je afneemt, kan je admin, reseller of user level toegang hebben. Indien je geen reseller of admin bent, dan zit je automatisch op user level niveau. In tabel 1 kan je een overzicht vinden met de toegang die je per account type.

Account type
Beschrijving
Standaard voor
Admin level toegang
Reseller level toegang
User level toegang
Admin Als Admin heb je volledige controle over de DirectAdmin server. Alleen bij (un)-managed VPS beschikbaar. (un)managed VPS
Reseller Als reseller heb je alleen controle over de door jou aangemaakte gebruiker accounts. Resellers
User Je kan alleen je eigen website(s) beheren. Webhosting

Tabel 1 - Overzicht met gebruiker types.