Wat is het verschil?
Veel klanten maken nog gebruik van POP3. Vergeleken met IMAP is POP3 een verouderd protocol. Bij POP3 worden emails van de server gedownload naar uw computer en op uw computer opgeslagen. Dit betekent dat u uw email dan niet op meerdere apparaten kan gebruiken, de webmail niet kan gebruiken en dat wij geen backups kunnen maken.

Met IMAP worden de emails op onze servers opgeslagen. Wij kunnen dan backups maken, u kan de webmail gebruiken en u kan het emailadres op meerdere apparaten opslaan. Het IMAP protocol is dus veiliger en en eenvoudiger in gebruik.

Hoe schakel ik over van POP3 naar IMAP?
Er zijn verschillende artikelen die uitleggen hoe u van POP3 kan overschakelen naar IMAP:

Help! Ik kom er niet uit..

Wij kunnen dit op afstand voor u uitvoeren. Dit kost €30,- inclusief 21% BTW per emailadres (bij 5 emailadressen of meer €25,- inclusief 21% BTW per emailadres).

U kan ook Hosted Office bij ons afnemen. Wij zullen uw POP3 emailadres dan zonder extra kosten voor u omzetten. Meer informatie: https://www.webhostnow.nl/hosted-office

• pop3, imap, omzetten