PHP 5.5 & 502 Error

Sinds 27-02-2015 draait PHP 5.5 op de servers van WebhostNow. Het is mogelijk dat u tegen een aantal problemen loopt. Hieronder geven wij oplossingen voor de meest voorkomende problemen/vragen. Lees dit artikel ook als u 502 foutmeldingen krijgt.

Caching/OPcache
Wanneer iemand uw website bezoekt, wordt de code van uw website "vertaalt" naar een code die de servers kunnen lezen. Hierdoor krijgt uw bezoeker uw website te zien en kan u gebruik maken van allerlei functies. Elke keer dat uw bezoeker een pagina bezoekt, wordt deze code vertaald. Door gebruik te maken van OPcache wordt deze vertaling tijdelijk opgeslagen. Door dit te cachen/tijdelijk op te slaan, zal uw website veel sneller laden en worden de servers minder belast.

Uitschakelen
U kan OPcache uitschakelen door in uw public_html map een .htaccess bestand aan te maken en de volgende code hier in te plaatsen: php_flag opcache.enable off

Flushen/legen
U kan de cache van OPcache legen door een PHP bestand (flush.php) aan te maken met de volgende inhoud: <?php opcache_reset(); ?> Als u vervolgens in uw browser naar dit bestand gaat (www.uwsite.nl/flush.php als u dit bestand in de public_html heeft aangemaakt), wordt de cache geleegd.

Deprecated
PHP wijst er op dat in de volgende PHP versie (5.6) de originele MySQL extensie volledig zal vervallen. Om u voor te bereiden wordt er een waarschuwing weergegeven. U zou op dit moment al over moeten zijn op MySQLi of PDO_MySQL! Meer informatie: http://php.net/manual/en/migration55.deprecated.php

Error verbergen

• Maak een .htaccess bestand aan in uw public_html map en plaats hier de volgende code in: error_reporting(E_ALL ^ E_DEPRECATED);
  • Wordpress gebruikers: Open wp-config.php in uw public_html map. Zorg dat hier de volgende code in staat (false in plaats van true): define( 'WP_DEBUG', false );
Updaten
Zorg dat u gebruik maakt van de laatste versie van uw scripts (Wordpress, Joomla, PHPBB als voorbeeld). Als u via Installatron een website heeft aangemaakt, kan u via Installatron ook eenvoudig updaten naar de laatste versie. Als dit niet lukt kan u altijd contact opnemen met ons.