Om de server te beveiligen tegen overbelasting, hebben wij maatregelen genomen om de stabiliteit te vergroten. Als je de melding '508 Resource Limit reached' krijgt, dan is de kans groot dat de server normaal gesproken offline zou gaan of erg traag voor alle klanten zou worden.

De melding verdwijnt normaal gesproken binnen 5 tot 10 minuten als de belasting van je account minder wordt. Wij hebben in tabel 1 enkele potentiële oorzaken opgenomen waar je naar zou kunnen kijken. Je kan verder kijken bij het artikel "Hoe kan ik het gebruik van systeembronnen inzien" om te bepalen welk limiet is bereikt. Mocht je hier verder niet in uitkomen, dan kan je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Oorzaak

Oplossing

Backup plugin/module

Backup plugins kunnen vaak een enorme belasting op de server geven. Een backup maken is altijd verstandig. Gebruik in dit geval een plugin of oplossing die incrementele backups kan maken. Dit kan vaak al een hoop schelen.

Plugin/module met zware achtergrond taken

Soms zijn er andere taken, zoals het optimaliseren van een grote hoeveelheid van afbeeldingen, die je account kunnen laten vol lopen. Controleer of deze functies nuttig zijn. Optimalisatie van afbeeldingen kun je ook doen voordat je ze naar de website geüpload.

Zware of trage website

Een zware website kan met slechts een klein aantal bezoekers offline gaan. Wij raden daarom aan om te controleren wat de website traag maakt. Vaak helpt het om het aantal plugins te reduceren. Ook kan het helpen om een goede caching plugin te installeren. Dit kan jouw website aanzienlijk sneller maken.

Grote hoeveelheid aan bezoekers

Een grote hoeveelheid aan bezoekers kan een website ook overbelasten. Indien je een grote hoeveelheid aan bezoekers verwacht, neem dan contact met ons op zodat wij advies kunnen geven hoe deze hoeveelheid het beste opgevangen kan worden.

Tabel 1 - potentiële oorzaken voor 508 Resource Limit meldingen