Hoe maak ik een backup van mijn DirectAdmin account

Met een DirectAdmin backup kan je éénvoudig op een later moment de volledige backup van het account terugplaatsen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld aan een website werkt en van te voren een backup wilt maken. Standaard maken wij altijd een backup van je account naar een externe locatie.

Backup in DirectAdmin maken

1. Log in bij DirectAdmin.
  2. Klik op Create/Restore Backups.
  3. Vink uit waar je geen backup van wilt hebben. Als je hier niet zeker over bent, laat dan alles aan staan.
  4. Klik op Create backup.
  5. Het maken van een backup kan even duren.

Backup in DirectAdmin downloaden

1. Login bij DirectAdmin.
  2. Klik bovenin bij de icoontjes op Files.
  3. Navigeer naar user_backups.
  4. Klik op de gewenste backup om deze te downloaden.

Backup in DirectAdmin terugplaatsen

WAARSCHUWING! Het terugplaatsen van een backup overschrijft de bestaande bestanden.
  1. Log in bij DirectAdmin.
  2. Indien je de backup op je eigen computer hebt staan, klik dan bovenaan bij de icoontjes op Files. Upload de backup naar user_backups. Indien deze folder niet bestaat, maak deze aan. Wij raden aan om grote backups ( > 50 MB) via FTP te uploaden. Ga naar stap 4 indien de backup al bestaat.
  3. Klik op Home.
  4. Klik op Create/Restore Backups.
  5. Selecteer onderaan het bestand wat je wilt terugplaatsen.
  6. Klik op Restore options.
  7. Selecteer de opties die je wilt terugzetten. Tip: als je niet zeker weet wat je wilt terugplaatsen, neem dan contact met ons op.
  8. Klik op Restore.