Hoe kan ik extra ruimte vrij maken op mijn hosting pakket

Er zijn diverse methodes om ruimte vrij te maken. Wij adviseren u wel voordat u aan de slag gaat dat u een backup van uw account heeft.

Let op! DirectAdmin werkt visueel de hoeveelheid gebruikte ruimte slechts één keer per dag bij. Om dit handmatig bij te werken, voer de volgende stap uit als u alles heeft verwijderd. Dit proces kan beperkt uitgevoerd worden.

1. Navigeer naar "Site Summary / Statistics / Logs".
  2. Klik naar "Totl Disk Usage (MB)" op "Update". Het bijwerken kan enkele minuten duren.

Backups
Zowel Installatron als DirectAdmin kunnen ingesteld worden om backups te maken. Hier onder worden een aantal opties besproken om de ruimte vrij te maken in uw hosting pakket.

Installatron Backups
Indien backup is ingeschakeld of ingeschakeld is geweest, dan kan de omvang van de Installatron backups gevonden worden in de map application_backups. Let op! Verwijder hier niet de bestanden direct!

1. Navigeer naar "Installatron Applications Installer".
  2. Klik op "My Backups".
  3. Verwijder de backups.
  4. Navigeer naar "My Applications".
  5. Pas de instellingen voor backup aan.

DirectAdmin Backups

1. Klik op "Files".
  2. Navigeer naar "user_backups".
  3. Verwijder de backups.

Backups van websites
In WordPress of een ander CMS is het vaak mogelijk om, vaak via een plugin, ook backups te maken. Raadpleeg uw website beheerder hoe de ruimte leeggemaakt kan worden.

E-mail
Navigeer in DirectAdmin naar "E-Mail Accounts". Het laden kan enkele minuten duren en is afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid ruimte. E-mails kunnen alleen via de e-mail accounts zelf verwijderd worden. In DirectAdmin is het enkel mogelijk om e-mail accounts volledig te verwijderen. Gebruik een e-mail client naar wens om de hoeveelheid ruimte die wordt gebruikt door de e-mail accounts te reduceren. Let op dat u ook de prullenbak in uw e-mail client leegt en deze voldoende tijd geeft om deze actie uit te voeren.

Website
Het is ook mogelijk om uw website te verkleinen. Dit vereist echter specifieke ingrepen en daarvoor verwijzen wij naar uw website beheerder.