U kan door deze mogelijkheid eenvoudig de compabiliteit van uw site met een nieuwe versie testen en de overschakeling gefaseerd uitrollen. PHP 7.1 heeft grote snelheidsverbeteringen ten opzichte van PHP 5.6.

Wijzigen van PHP versie
  1. Login in DirectAdmin (http:// uwdomeinnaam :2222/)
  2. Klik op Domain Setup (als u meerdere domeinnamen heeft, klikt u eerst op de betreffende domeinnaam)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam
  4. Zie onderstaande instructie en uitleg

U ziet onderaan de pagina een tabel die op de volgende tabel lijkt:
PHP Version Selector Handler Extension
First PHP PHP 5.6 php-fpm php
Second PHP PHP 7.1 php-fpm php71

Bij First PHP kan u bij de kolom Handler de gewenste versie selecteren die standaard wordt gebruikt voor uw site.
Bij Second PHP kan u bij de kolom Handler de gewenste versie selecteren die wordt gebruikt voor bestanden die eindigen op de extensie vermeld in de kolom Extension, bijvoorbeeld index.php71

Na het selecteren van de gewenste versie(s) klikt u op Save. Uw website zal binnen enkele minuten gebruik maken van de geselecteerde PHP versie(s).
  • php, php7, 7.0, 7, 5.6, versie, wijzigen, 7.1