Automatische incasso instellen

WebhostNow werkt met SEPA-incasso. SEPA-incasso is een vorm van automatische incasso. Dat is een betalingswijze waarbij de ontvanger gemachtigd wordt door de klant om geld van zijn of haar bankrekening af te laten schrijven. Automatische incasso is een gemakkelijke betaalwijze voor zowel betaler als ontvanger.

Klanten die gebruik maken van automatische incasso hebben het recht om gedurende 8 weken afgeschreven bedragen terug te laten boeken (storneren). Automatische incasso kan alleen worden uitgevoerd als er voldoende saldo op de bankrekening van de klant staat.

Voor automatische incasso moet de klant toestemming geven. Die toestemming heet een machtiging. Hieronder leggen we uit hoe je deze machtiging gemakkelijk geeft via iDEAL.

**Stappen op automatische incasso te activeren**

1. Ga naar webhostnow.nl.
  2. Druk op de knop ‘My WebhostNow’ in het menu. Je komt nu in het klantenpaneel.
  3. Je ziet hier vier knoppen: ‘Services’, ‘Domains’, ‘Tickets’ en ‘Invoices’. Klik op ‘Invoices’.
  4. Nu verschijnt een overzicht van facturen. De openstaande facturen (‘Unpaid’) staan bovenaan. Druk op de regel van de bovenste openstaande factuur. De factuur wordt geopend.
  5. Onder ‘Payment Method’ staat een knop. Klik op de knop en kies voor ‘Automatische incasso’. In de kop van de factuur verschijnt de knop ‘Make first payment’.
  6. Druk op de knop ‘Make first payment’. Je wordt nu doorgestuurd naar de betaalpagina van WebhostNow.
  7. Kies hier voor iDEAL. Je wordt nu doorgestuurd naar het overzicht van banken.
  8. Kies hier jouw bank. Je wordt doorgestuurd naar jouw bank om de betaling via online bankieren af te ronden.

Na het succesvol afronden van deze eerste betaling, is de machtiging afgegeven. Alle toekomstige facturen worden vanaf nu automatisch geïncasseerd.