Let's Encrypt - gratis SSL certificaat

Let's Encrypt is inatief dat zoveel mogelijk websites via een beveiligde verbinding (https) bereikbaar wil maken, door gratis SSL certificaten te verstrekken. Wij hebben zelf een plugin ontwikkeld voor het controle paneel DirectAdmin, waardoor u heel eenvoudig gebruik kan maken van dit gratis SSL certificaat. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de verlenging van dit certificaat, dat gebeurd namelijk automatisch!

Hieronder ziet u de stappen welk u kan volgen om het certificaat aan te vragen.
  1. Ga naar DirectAdmin (http://uwwebsite:2222/  voorbeeld: http://webhostnow.nl:2222/)
  2. Klik op Domain Setup en vervolgens op uw domeinnaam
  3. Vink het vakje aan bij Secure SSL en klik op Save
  4. Vink nu het bolletje aan bij Use a symbolic link from private_html to public_html - allows for same data in http and https en klik op Save
    1. Als  er een melding verschijnt, klik dan op Ok/Doorgaan
    2. Als er geen melding verschijnt, ga dan naar stap 5
  5. Klik linksboven op Home om terug te gaan naar de homepage van Directdmin
  6. Klik op SSL Certificates onder het kopje Advanced Features
  7. Klik op het tweede bolletje en vervolgens op het bolletje bij Free & automatic certificate from Let's Encrypt
  8. Voer uw emailadres in bij E-Mail
  9. Klik nu op Save rechtsonderaan
  10. Het certificaat wordt nu automatisch voor u aangevraagd en geïnstalleerd! Let op: het laden van de pagina kan even duren
  11. Uw website zal binnen enkele minuten bereikbaar zijn via een beveiligde verbinding (https://). U hoeft zich geen zorgen te maken over het verlopen van het certificaat. Wij verlengen deze automatisch voor u.
  12. Aangeraden: Forceer een beveiligde verbinding: https://klanten.webhostnow.nl/knowledgebase/52/Beveiligde-verbinding-forceren.html
  • ssl, lets, encrypt, letsencrypt, certificaat, secure