Wij hebben een verbetering doorgevoerd in onze nameservers, wat zorgt voor een hogere redundantie.

Nameservers vertellen een computer/server welk IP-adres hoort bij een bepaalde domeinnaam/DNS record (voorbeeld: www.webhostnow.nl of mail.webhostnow.nl). Nameservers zijn dus essentieel om diensten te laten functioneren. Een storing hierin kan alles platleggen.

WebhostNow heeft drie nameservers in verschillende netwerken (IPv4 & IPv6) en verschillende datacentra bij verschillende partijen. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van één partij. De nameservers van WebhostNow waren ns1.webhostnow.nl, ns2.webhostnow.nl en ns3.webhostnow.nl. Alle drie de nameservers eindigden op .nl. De extensie .nl wordt beheerd door SIDN. Wanneer er een storing bij SIDN zou zijn, zouden ook al onze nameservers onbereikbaar zijn. Dit is niet gewenst.

Wij hebben onze nameservers gewijzigd om meer onafhankelijkheid te creëren. Wij zijn nu niet meer afhankelijk van SIDN, maar maken gebruik van verschillende extensies en partijen! De nieuwe nameservers zijn:
  • ns1.webhostnow.nl
  • ns2.webhostnow.be
  • ns3.webhostnow.eu
Zoals u ziet heeft elke nameserver een andere extensie. Al deze extensies worden beheerd door partijen in Europa.

Moet ik nog iets doen?
Wanneer u uw domeinnaam bij WebhostNow heeft staan en de nameservers/DNS niet heeft aangepast, hoeft u geen actie te ondernemen. Wij hebben de wijzigingen al voor u doorgevoerd. Wanneer uw domeinnaam bij een andere provider heeft staan, of de nameservers/DNS heeft gewijzigd, adviseren wij om de nameservers van uw domeinnaam te wijzigen naar onze nieuwe nameservers. Wanneer u geen actie onderneemt, zal er niet direct een probleem zijn. In de toekomst kunnen de verwijzingen ns2.webhostnow.nl en ns3.webhostnow.nl echter worden uitgeschakeld.

Ik begrijp dit niet en heb vragen / wil mijn domeinnaam laten controleren door WebhostNow
Dat is geen probleem! U kan altijd contact met ons opnemen. Wij leggen dit graag verder voor u uit en controleren uw domeinnaam.

Woensdag, Augustus 10, 2016

« Terug

Powered by WHMCompleteSolution